Haber

Çin-Orta Asya Zirvesi yeni bir çağ açıyor

Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin Xi’an şehrinde düzenlenen Çin-Orta Asya Zirvesi, birçok uzman tarafından Çin-Orta Asya ilişkilerinde yeni bir dönem başlatmaya değer bir etkinlik olarak görülüyor.

SES 1 (Türkçe): AKKAN SUVER, İstanbul merkezli Marmara Kümesi Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Lideri:

“Tarihi İpek Yolu’nun tam kalbinde gerçekleştirilen bu etkinlik aslında bölgenin refah ve huzuru için yeni bir umut ve yeni bir başlangıçtır. Ben bu şekilde değerlendiriyorum.”

SES 2 (İngilizce): SELÇUK ÇOLAKOĞLU, Ankara merkezli Türkiye Asya-Pasifik Araştırmaları Merkezi Direktörü:

“Çin-Orta Asya Zirvesi oldukça değerli ve zamanında yapılıyor. 6 ülkenin liderleri, Çin’in İpek Yolu üzerindeki tarihi şehri Xi’an’da kritik konuları görüşmek üzere bir araya geldi. Ayrıca Kuşak ve Yol’u (Girişimi) geliştirme konusunda anlaştılar. ) bölgede işbirliği. “Bu çok önemli işbirliği, bölgede daha fazla siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme sağlayacaktır. Bu liderler zirvesi, liderlerin işbirliğini ilerletme taahhüdünün altını çiziyor.”

SES 3 (Özbekçe): Özbekistan merkezli Uluslararası Orta Asya Enstitüsü araştırmacısı ŞEVKET ALİMBEKOV:

“Bu forum, gelecek için karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin geliştirilmesi için yeni bir planın ana hatlarını çizecek ve yeni bir işbirliği çağını başlatacaktır. Etkinliğin, Çin ile dost Orta Asya ülkeleri arasındaki karşılıklı stratejik güvenin derinleşmesine katkıda bulunması beklenmektedir. komşular ve stratejik ortaklar.”

SES 4 (İngilizce): Pakistan merkezli Asya Eko-medeniyetleri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü CEO’su SHAKEEL AHMAD RAMAY:

“Çin, hiçbir ülkeye kendi yolunu izlemesini dikte etmek istemiyor. Çin çeşitliliğe inanıyor, bir ülkeye yer veriyor ve diğer halklara, onların inançlarına, değerlerine ve yönetim sistemlerine saygı duyuyor. Bu bağlamda ülkeler kazanmayı esas alıyor. -işbirliği kazanın ve birbirinize saygı gösterin “Bence dünyayı ortak bir geleceğe sahip bir topluluk hedefine doğru ilerletebilecek formül bu.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Pekin’den bildiriyor. (XHTV)

doganyolhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çubuk Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu