Haber

Rüzgar yakıta döndü! Benzinde bir indirim daha

Petrol fiyatlarındaki ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki oynaklık devam ediyor. 2 gün önce motorine 1 lira 90 kuruş indirim, akaryakıta 2 lira 15 kuruş indirim yapıldı. Bu gece yarısından itibaren akaryakıta bir 75 kuruş indirim daha geldi.

1 LİTRE BENZİN KAÇ LİRA OLDU?

Fiyat değişikliğinin ardından akaryakıtın litresi İstanbul’da 17 liradan 42 kuruşa, Ankara’da 17 liradan 64 kuruşa, İzmir’de 17 liradan 62 kuruşa düştü.

YAKITTA RÜZGAR TERS DÖNDÜ

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar son günlerde yerini indirime bıraktı. 23 Kasım’dan bu yana akaryakıt fiyatları 9 kat düştü. 17 günlük süreçte her iki grup da 1’er kat artarken, akaryakıt 4 kat, motorin 5 kat arttı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesi ile KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ile bariz bir fiyat değişim farkı elde edilir.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTIR.

EPDK’nın fiyat değişikliklerini açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, akaryakıt fiyat değişikliklerini dava süreci sonuçlanana kadar vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çubuk Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu