Haber

“Sahte doktor” Ayşe Özkiraz’ın davasına Tekirdağ’da devam edildi

Tekirdağ’da ‘sahte doktor’ Ayşe Özkiraz’ın yargılanmasına, hakkında açılan dava kapsamında devam edildi.

Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Özkiraz, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’ni (SEGBİS) kullanarak katıldı.

Özkiraz savunmasında cezaevinde ve bulunduğu koğuşta sorun yaşadığını belirterek tahliyesini istedi.

Sanık avukatı Kemal Uçar da müvekkilinin tutukluluk süresinin uzamasının vicdanlarını yaraladığını, yatılı tutukluluk hali de dahil olmak üzere adı geçen tüm denetim şartlarını kabul ettiklerini söyledi.

Daha sonra tanık VC SEGBİS üzerinden dinlendi.

Geçen yıl eylül ayında sosyal medya uygulaması üzerinden tanıştığı Özkiraz’ın kendisini doktor olarak tanıttığını ve kandırıldığını anlatan VC, “28 Ekim’de yani doğum gününde kendisine sürpriz yapıp Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gittim. Üniforma giyiyordu, birlikte hastanenin terasına çıktık, geçişlerde rastgele bir sorun oldu, “Yaşamadık. Görüşmelerimizde bana fotoğraf ve video gönderiyordu. Kendisine ulaşamayınca ameliyatta olduğunu hatta apandisit ameliyatı bile yaptığını söyledi.” dedi.

Daha sonra İstanbul’a döndüğünü ifade eden VC, Özkiraz’ın tavırlarından şüphelenmeye başladığını söyledi.

Şüpheleri üzerine Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu belirten VC, “Bana pulunun fotoğrafını gönderdi. Ben de gördüm. Hastaneden Ayşe’nin yanında tanıdığım sekreter beni aradı ve Ayşe’nin hasta olduğunu söyledi. 2 yıldır nişanlı olduğunu ve doktor olmadığından şüphelendiklerini ben de araştırmaya başladım şikayetçi oldum” dedi.

Mahkeme, Özkiraz’ın tutukluluk halinin devamına ve 4. celsenin 21 Mart’ta görülmesine karar verdi.

Etkinlik

Yaklaşık 4 aydır uzman doktor yanında müşahede yardımcısı olarak bulunan zanlı hakkında Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri suç duyurusunda bulundu.

Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatarak müfettiş atadı.

Özkiraz hakkında hazırlanan iddianamede, “1219 sayılı Kanuna muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, “özel belgelerde tahrifat” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, “hassas belgelerde tahrifat” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi. resmi belgeler”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu