Haber

Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan İYİ Parti Türkkan’a 250 bin lira tazminat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, YETER Partisi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle 250 bin lira manevi tazminat davası açtı.

Bakan Karaismailoğlu’nun avukatı Ömer Faruk Karagüzel’in İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, Türkkan’ın Bartın çevre yolu ihalesiyle ilgili Twitter hesabından ağır ithamlarda bulunarak müvekkiline hakaret ve iftira suçunu işlediği belirtildi.

Türkkan’ın gerçekle hiçbir ilgisi olmayan kulaktan dolma bilgilerle Karaismailoğlu’nu halk düşmanlığına maruz bıraktığının belirtildiği dilekçede, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. ihaleye bile katılmadı. Yine de hiçbir gerçekliği olmayan bu iftira niteliğindeki paylaşımla ilgili olarak müvekkilimin kişilik hakları açıkça zedelenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bakan Karaismailoğlu’nun görevini gereği gibi ve üstün bir kararlılıkla yerine getirdiğinin belirtildiği dilekçede, Karaismailoğlu’nun hiçbir yapı, kurum, kişi veya kişiye haksız kazanç sağlamadığı anlatıldı.

Dilekçede Türkkan’ın ifadelerinin “haksız fiil” niteliği taşıdığına yer verilerek, “Davalının kasıtlı, somut suçlamaları ve müvekkilimi küçük düşürme ve karalama amaçlı gerçek dışı beyanlarının müvekkilimin itibarını zedelediği ve kişilik haklarına akın teşkil ettiği açıktır” denildi. .” görüş verildi.

Davanın kabulüne karar verilmesi istenen dilekçede, davalı Türkkan’ın davacı Karaismailoğlu’na yasal faiziyle birlikte 250 bin lira manevi tazminat ödemesi istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çubuk Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu