Yaşam

Beyaz çikolatalı frambuazlı kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Beyaz çikolatalı frambuazlı kurabiye rengi ve tadıyla dikkat çeken bir tanımdır. Tarifin en değerli bileşeni olan dondurularak kurutulmuş ahududu, kurabiyelere pişirildiğinde taze meyve tadı vererek lezzet katıyor.

Renginden dolayı yıl dönümü, doğum günü gibi özel günlerde sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz, onları şımartabileceğiniz hoş bir tat olan beyaz çikolatalı frambuazlı kurabiyenin tanımını sizler için tüm detaylarıyla araştırdık.

İşte tadıyla damağınıza keyif katacak beyaz çikolatalı frambuazlı kurabiye tarifi…

BEYAZ ÇİKOLATALI AHUDUDU KURABİYE TARİFİ

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

  • 30 gram kurutulmuş ahududu tozu
  • Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 105 gram toz şeker
  • 1 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 190 gram çok amaçlı un
  • 6 gram kabartma tozu
  • 3 gram tuz
  • Üzeri için eritilmiş beyaz çikolata

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Aşama 1

Beyaz çikolatalı frambuazlı kurabiye yapmak için önce un, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabına ekleyin, birlikte çırpın ve bir kenara koyun. Başka bir karıştırma kabına tereyağı ve şekeri ekleyin ve hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.

Ahududu tozunu tereyağı karışımına ekleyin ve iyice birleşene kadar karıştırın. Ahududu tozunu karıştırdıktan sonra içine yumurtayı kırın ve vanilyayı ekleyin. Tamamen birleşene kadar karıştırın.

Adım 2

Kuru malzemeleri diğer malzemelerin içine aktarıp tüm malzemeleri karıştırın. Hamur bir araya gelinceye kadar karıştırın. Kıvam alan hamuru kaseden alıp pişirme kağıdı serili tezgahın üzerine koyun.

Tezgah üzerine serdiğiniz hamurun üzerine bir yağlı kağıt daha serip oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Hamuru açtıktan sonra, sertleşmesi için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Aşama 3

Hamuru buzdolabından çıkarır çıkarmaz fırını 350 dereceye ısıtmaya başlayın. Yağlı kağıdın üst kısmını hamurdan ayırıp dilediğiniz kurabiye kalıpları ile şekiller halinde kesin.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve fırına verin. Kenarları kahverengileşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

4. Adım

Frambuazlı kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduklarından emin olduktan sonra eritilmiş beyaz çikolata ile dilediğiniz gibi süsleyin.

dogankenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu